4 tips inden du køber køkken


Før du køber køkken skal du tænke på…

køkken katalog

 

1. Søg inspiration

Det vigtigste af alt, er at du finder lige præcis det køkken, som passer til dig og resten af dit hjem. Hvis dit hus er præget af antikke møbler og andre rustikke elementer, så kunne du med fordel vælge nogle flotte bordplader af træ. Og højglans ville måske være mindre interessant.

Søg inspirationen overalt på nettet og igennem de forskellige kataloger, som du kan finde på denne side.

 

2. Hvad bruger du dit køkken til?

Skal du have et køkken, som dit barn også skulle kunne bruge? Eller er du meget høj, og kræver du at bordpladen og håndvasken sidder lidt højere? Det kunne være at du ønsker et køkken uden håndtag, hvis du har en lille baby, der muligvis kunne komme til skade på det. Eller tag det skridtet endnu videre, og lad alle kanterne på bordplader og skabe være runde.

Bruger du meget tid i køkkenet og kunne tænke dig, at der var et TV? Der er et utal af muligheder, når man skal vælge køkken – og det er jo vigtigt, at din investering bliver lavet helt korrekt. Altså, så skal du lave de rigtige overvejelser, omkring hvad dit køkken skal bruges til – også på længere sigt.

 

3. Vær realistisk og budgetter korrekt

Hvis du ved at du vil bruge X antal penge på dit køkken, og at det er et 100% must at have en marmor bordplade og en helt speciel emhætte du har set et sted, så kan det jo komme til at koste andre steder. Prøv at lægge et realistisk budget for dig selv og de penge du vil bruge. Vælg og prioriter hvad der er det vigtigste for dig.

 

4. Indret det optimalt

Tænk på hvor langt der er fra ovn til vask. Hvor langt er der fra kogepladerne til køleskabet? Hvilke elementer i dit køkken, kommer du til at bruge meget sammen? Det er altid en god overvejelse at tage med, når man skal tænke på sit drømmekøkken.

Yderligere, så skal du også overveje hvor langt/kort der er mellem bordplader, hvis du skal have mere end én. Der må hverken være for langt eller for kort mellem de to bordplader. Som regelt er 1,3-1,4 meter det optimale at have mellem sine bordplader.

Husk også, at det kan spare lidt på omkostningerne, hvis du i dit nye køkken sætter hvidevarer ind, de samme steder, som det stod før. Det kan give gode besparelser på hvidevarer